Sök
Stäng denna sökruta.

Rals-förhandling på Försvarsmaktsnivå pågår

Officersförbundet har tillsammans med Försvarsförbundet, Seko Försvar och Saco-S FM börjat förhandla med Försvarsmakten kring hur ekonomin för årets Rals ska se ut.

Cecilia Gustafsson
Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Officersförbundet förhandlar genom sin förhandlingsorganisation OFR/O FM. På nästan alla förband har arbetsgivare och officersförening gemensamt tagit fram ett underlag där de redovisar vad de anser att de har för behov det vill säga hur lönerna måste höjas i år.  Officersförbundet har lämnat ett förslag – som har stor följsamhet till just de inlämnade underlagen – till Försvarsmakten i slutet av augusti.

– Vi har fört diskussioner med underlaget från förbanden som grund sedan före sommaren, men ännu har ingen gemensam syn på ekonomin uppnåtts med Försvarsmakten. Troligtvis väntar nya förhandlingar där vi hoppas att vi kan få till en bra överenskommelse som faktiskt erkänner det behov arbetsgivaren på OrgE sagt att de måste få för att kunna bedriva sin verksamhet, säger Susanne Hultgren, förhandlingschef Officersförbundet.

Förhandlingarna förväntas bli klara under hösten och därefter kommer Rals-förhandlingarna att ske på respektive förband mellan arbetsgivare och officersföreningarna. 

– Försvarsmakten ska växa och gradvis få en ökad budget. Det är våra medlemmar som drar det tyngsta lasset i den tillväxten och det måste synas i deras lönekuvert, säger Lars Fresker förbundsordförande Officersförbundet. 

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet