Förhandling för avtal om särskilda befattningshavare pågår

Officersförbundet och Försvarsmakten förhandlar för att få fram ett nytt avtal om särskilda befattningshavare. Parterna behöver komma överens innan den 29 februari då uppsägningstiden löper ut.

– Vi har möten flera gånger i veckan och båda parter vill få fram ett nytt avtal. De särskilda befattningshavarna ska ha en rimlig lön och lönen förhandlas inom ramen för 2023 års Rals. Så den stora utmaningen är att hitta en rimlig nivå för att kompensera för att de som berörs av avtalet inte får de tillägg som finns i Arbetstidsavtalet, säger Susanne Hultgren, Officersförbundets förhandlingschef.  

Den 31 augusti förra året sade Officersförbundet med övriga arbetstagarorganisationer i Försvarsmakten upp avtalet om särskilda befattningshavare för omförhandling. 

Det här händer om avtalet löper ut 

Om parterna inte skrivit på ett nytt avtal innan den 29 februari kommer de berörda att börja arbeta utifrån Arbetstidsavtalet. Om detta sker ska berörda så snart som möjligt efter den 1 mars lägga förslag till fast lista och mata in arbetstid i Prio. Tidningen skickas till tryck den 9 februari. För uppdateringar kolla på vår webbplats och följ oss i sociala medier. 

Susanne-Nyberg_Officersforbundet_webb
Susanne Hultgren, Officersförbundets förhandlingschef.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Observera att du även behöver klicka på godkänningslänken i det bekräftelsemeddelande som kommer att skickas till din e-postadress för att slutföra prenumerationen. Vänligen kontrollera din skräppostmapp om du inte har mottagit bekräftelsemeddelandet efter att ha registrerat dig.