Sök
Stäng denna sökruta.

Här är de nya centrala skyddsombuden

I Försvarsmakten finns fem centrala skyddsombud samt ersättare som samordnar skyddsorganisationen. Nu har de centrala skyddsombuden för 2023-2026 utsetts och de gick på sina förtroendeuppdrag den första november.

Cecilia Gustafsson
Pontus Lundahl / SCANPIX

– Det är ett utmanande uppdrag som för med sig ett stort ansvar. Vi har en utmaning i att förbanden har svårt att arbeta systematiskt med arbetsmiljöfrågor. Jag förstår att det är svårt med de resurser som finns, men vi måste bli bättre, säger Anders Salenbo, centralt skyddsombud på Försvarsstaben.

De centrala skyddsombuden för Försvarsstaben är Anders Salenbo (ersättare Helena Bergli) och för Operationsledningen/Hemvärnet är det Johanna Bjärving (ersättare Mia Penttinen). Det centrala skyddsombudet för armén är Jens Zetterberg (ersättare Alexander Westberg), medan för marinen är det Peter Hammarberg (ersättare Åke Bergvik) och för flygvapnet är det Leif Ljungkvist (ersättare Mikael Westlin).

Det här är Skyddsorganisationen 

Arbetsgivaren har ett ansvar att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete för att förebygga fysisk och psykisk ohälsa. Varje arbetsplats ska därför ha ett eller flera skyddsombud och om det finns flera ett huvudskyddsombud. I Försvarsmakten finns fem centrala skyddsombud (samt ersättare) som samordnar skyddsorganisationen.

Så blir du skyddsombud 

Om du vill arbeta för att du och dina medarbetare och chefer ska få en bättre arbetsmiljö ska du bli skyddsombud. Officersförbundet har flera utbildningar för dig. Kontakta din officersförening eller ditt huvudskyddsombud på ditt förband så hjälper dem dig.

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet