Sök
Stäng denna sökruta.

1,4 miljoner kronor i ersättning till medlemmar

I oktober förra året påkallade Officersförbundet tvisteförhandling med Försvarsmakten om kadettersättningen. Nu får 282 kadetter som är medlemmar i förbundet sammanlagt 1,4 miljoner kronor i ersättning.

Cecilia Gustafsson
Istock

Det här visar verkligen på vinsten med ett fackligt medlemskap! Tack vare att våra medlemmar har engagerat sig i frågan och att förbundet har drivit det vidare så når vi det här resultatet för de här medlemmarna, säger Stefan Morin, Officersförbundets förbundsordförande.

Under tvisteförhandlingen kom Officersförbundet och Försvarsmakten inte överens, vilket ledde till att tvisten gick upp en nivå från det som kallas lokal nivå (Försvarsmaktsnivå) till central nivå. Det innebar att Officersförbundet förhandlade med Arbetsgivarverket.

Varje berörd medlem får 5.000 kronor

Det är 282 medlemmar som berörs och överenskommelsen betyder att varje berörd medlem mottar 5.000 kronor i ersättning (beskattas som inkomst).

– I stället för att fastna i en utdragen juridisk process kunde vi genom konstruktiva förhandlingsmöten hitta en gemensam lösning på tvisten, säger Peter Löfvendahl, förbundssekreterare.

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet