Sök
Stäng denna sökruta.

Raket- och granatattacker mot militärbaser i Mali

Den 6 december utsattes den multinationella militärbasen i Ménaka i Mali för en raket­attack. På basen är bland annat svensk militär personal i specialförbandsinsatsen Task Force Takuba grupperad. Ingen skadades i attacken.

Josefine Owetz
Mats Nyström/Försvarsmakten
Ingen personal skadades i samband med attackerna mot militärbaserna i Mali i början av december.

D

en 5 december blev även den tyska FN-campen Camp Castor i Gao, som också ligger i de östra delarna av landet, beskjuten med granatkastare. Ingen skadades i den attacken heller. Inne på Camp Castor ligger den svenska FN-campen Camp Estelle, där merparten av det svenska styrkebidraget till Minusma är grupperad. 

Både Minusmastyrkan i Gao och soldaterna i Task Force Takuba återgick kort efter attackerna till normal verksamhet, meddelade Försvarsmakten i en artikel. 

150 svenskar ingår i den multinationella specialförbandsstyrkan Task Force Takuba, som för närvarande lyder under svenskt befäl. Sverige bidrar med omkring 220 soldater och officerare till FN-insatsen Minusma och åtta officerare till EU:s tränings- och utbildningsinsats EUT Mali.

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet