Sök
Stäng denna sökruta.

Försvarsmakten häver coronarestriktioner

Försvarsmakten har påbörjat en återgång till de rutiner som gällde innan coronapandemin bröt ut. Men det är upp till varje chef att avskaffa restriktionerna med bibehållen säkerhet och personalen uppmanas att även fortsättningsvis överväga digitala möten framför fysiska.

Linda Sundgren
Försvarsmakten håller på att fasa ut sina coronarestriktioner, enligt en försvarsmaktsorder från den 20 september.

I en försvarsmaktsorder daterad den 20 september meddelas att de restriktioner som infördes under pandemin ska börja upphävas den 29 september. Det i enlighet med regeringens beslut om avskaffandet av restriktioner för fullvaccinerade. Samtidigt uppmanas personalen i Försvarsmakten att vara fortsatt riskmedeveten kring potentiell smittspridning och varje chef ska besluta om hur restriktionerna ska fasas ut på ett säkert sätt. Enligt försvarsmaktsordern ska fortsatt god handhygien säkerställas på samtliga arbetsplatser i Försvarsmakten för att minska risken för smittspridning. 

Distansarbete ska vara möjligt genom enskilda överenskommelser utifrån de direktiv som Ledningsstabens personalavdelning tagit fram och digitala möten ska om möjligt prioriteras framför fysiska, i syfte att minska resandet. 

Försvarsmakten uppmanar också alla anställda att vaccinera sig, om det inte finns medicinska skäl som talar mot det. Vaccinering får ske på arbetstid. 

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet