Sök
Stäng denna sökruta.

Officersförbundet växer – OF I 21 har bildats

En ny officersförening, OF I 21, har bildats. Den 29 april var föreningens årsmöte då en ny styrelse med Patrik Eriksson som ord­förande valdes.

Cecilia Gustafsson
Martin Sachs

– Det är ett nytt förband och det är på sin plats att vi som arbetar här själva kan lösa samverkan och förhandling för att få insyn och påverka hur vår arbetsplats fungerar, säger Patrik Eriksson.

Västernorrlands regemente återinvigdes 16 januari i år. Medlemmar i Officersförbundet som arbetat på förbandet har tillhört OF Bothnia, men under våren kände Patrik Eriksson och flera av hans kollegor att de ville bilda en egen officersförening och tog därför kontakt med förbundets kansli. De fick en checklista med hur de skulle gå till väga och så har de följt listan.

– Det har varit flera kollegor som visat intresse för att arbeta fackligt så det har varit enkelt att få ihop en styrelse. Det känns bra, det kommer nog bli en hel del jobb, just nu jobbar vi med att allt från att komma in i förbundets stödsystem och att fördela arbetsuppgifter och få till rutiner för oss i styrelsen till att teckna avtal om samverkan med chefen I 21, säger Patrik Eriksson. 

»När Försvars­makten växer så vill naturligtvis Officersförbundet också växa.«

På årsmötet valdes också Mikael Jonsson till vice ordförande, Mats Lindell till sekreterare, samt Fredrik Markgren till kassör. Detta innebär att Officersförbundet har vuxit till 37 officersföreningar. Martin Sachs, ombudsman på förbudets kansli, välkomnar utvecklingen.

– När Försvarsmakten växer så vill naturligtvis Officersförbundet också växa. Det är både roligt och viktigt att en ny officersförening har bildats och att våra medlemmar på I 21 har inflytande att påverka sina anställnings-och arbetsvillkor. 

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet