Sök
Stäng denna sökruta.

Nytt avtal ger kroppsskydd anpassade för kvinnor

Snart kommer de första anpassade kroppsskydden med bättre passform för fler kroppstyper. Försvarets materielverk, FMV, har tecknat två nya avtal för leverans av kroppsskydd till Försvarsmakten, varav ett är utformat specifikt för kvinnor.

Josefine Owetz
FMV
Nya kroppsskydd, framtagna för kvinnor sett till passform och storlekar, levereras under nästa år.

Behovet av utrustning med bättre passform för kvinnor i Försvarsmakten har varit en återkommande fråga i många år. Nyligen skrev FMV avtal för leverans av anpassade kroppsskydd med företaget TYR Tactical.

– Det skickar en viktig signal att Försvarsmakten tar fram utrustning som passar för kvinnor eftersom det är enormt viktigt att skyddet har rätt storlek, vikt och passform för att soldaten ska kunna lösa sina uppgifter med bibehållet högt stridsvärde, säger Marvin Lifbom, chef för avdelningen Gemensam materiel på FMV, i en artikel på Försvarsmaktens webbplats.  

De nya skydden är speciellt framtagna för kvinnor sett till passform och storlekar, och ger en likvärdig skyddsnivå som det befintliga Kroppsskydd 12, skriver FMV. Leverans sker under 2023. Utöver detta har FMV även tecknat avtal för ytterligare leverans av Kroppsskydd 12. Bakgrunden är att Sverige behöver återanskaffa kroppsskydd för att ersätta de som sänts till Ukraina under det pågående kriget. 

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet