Totalt har Försvarsmakten genomfört 22 flygningar tur och retur och evakuerat över 1 100 personer. Med hjälp av transportflygplan TP 84 Hercules och Boeing C-17 Globemaster skapade Försvarsmakten en luftbro för att flyga ut personer från Kabul.
– Flygningarna har genomförts i ett område med mycket hög risknivå och operationen har skett under extremt pressade förhållanden. Jag hyser den största respekt för de specialförbandsoperatörer som deltagit och personalen från transportflygdivisionen och Heavy Airlift Wing som med stor säkerhet flugit in och ut från Kabuls flygplats, väl medvetna om de risker som funnits på plats, säger generallöjtnant Michael Claesson, Försvarsmaktens insatschef, i en artikel på Försvarsmaktens webbplats.
Även om evakueringen nu är avslutad så har utrikesminister Ann Linde (S) meddelat att arbetet med att försöka hjälpa tolkar och före detta lokalanställda hos Försvarsmakten kommer att fortsätta.
Sveriges bidrag till den internationella militära insatsen ISAF i Afghanistan pågick mellan 2001 och 2014. När insatsen övergick till Resolute Support Mission (RSM) 2015 deltog Sverige från starten till och med slutet av maj 2021, då den sista svenska truppen lämnade landet.