Sök
Stäng denna sökruta.

Kommentar på intervju med OF Skaraborgarnas förtroendeman i Officerstidningen nr 3/2021

”OF Skaraborgarnas fackliga förtroende- man svarar, i Officerstidningen nr 3, på ett antal frågor relaterade till åter­etableringen av artilleriet i södra Sverige. Niclas Schöld uttrycker ett antal åsikter som jag vill kommentera”, skriver Daniel Lagrell.

Mj Daniel Lagrell C Noraskog pjäskompani, medlem i OF Skaraborgarna
Torino
Detta är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är givetvis helt korrekt att vi som pansarförband inte har många artillerister innanför grindarna däremot har vi genom ett förtjänstfullt samarbete med flera organisationsenheter inom armén tillgodosett de första årens personalbehov. Huvuddelen av personalen vid kompaniet är inte kontinuerligt anställd personal ur P 4 utan personal från andra förband som aktivt sökt sig till oss. Jag upplever mycket positiv anda mellan bidragande förband (A 9, K 3, TrängR, Lv 6, P 4) där ett tydligt fokus på arméns och artilleriets utveckling råder. Utöver det återanställer vi även förtidsavgångna officerare med exempelvis artilleribakgrund.

Avseende infrastruktur runt projektet har TrängR förtjänstfullt avdelat lokaler som motsvarar de krav som ställs för att kunna bedriva en kvalitativ befattningsutbildning för hela artillerisystem Archer. Ytterligare ett bra bevis på samsyn, framåtanda och viljestyrka inom armén.

Kommande år utbildar vi ett reducerat pjäskompani vid P 4 och vår uppfattning är att vi gör det med gott stöd i organisationen (såväl inom som utom garnisonen), goda förutsättningar och hög ambition!

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet