Sök
Stäng denna sökruta.

Johan Hansson ny förbundsdirektör

Cecilia Gustafsson
Stefan Tell

I september tillträder Johan Hansson som ny förbundsdirektör för Officersförbundet. Han arbetar i dag som stabschef på förbandet Högkvarteret.

– Jag ser med stor ödmjukhet och tillförsikt fram emot att börja på mitt nya jobb – det är både viktigt och stort. I den tillväxt som Försvarsmakten är inne i är de fackliga frågorna viktigare än någonsin, säger Johan Hansson.

Han är officer och utnämnd överstelöjtnant och innan han tillträdde sin nuvarande befattning på Högkvarteret arbetade han på Försvarshögskolan som chef för den operativa avdelningen. Johan Hansson har även arbetat med långsiktiga omvärldsanalyser på Ledningsstaben och gjort flera utlandsinsatser i Kosovo, Libanon och Bosnien. Hans militära bana inleddes på I 5 i Östersund.

» I Johan har vi hittat en person med breda och djupa kunskaper om Försvarsmakten. «

Vid sidan av arbetet har Johan Hansson även en tid varit politiskt engagerad i dåvarande Folkpartiet och har examen från Umeå universitet och Mitthögskolan. Han är gift, har tre döttrar och bor i Spånga. Fritiden spenderar han och familjen gärna i fritidshuset i Vemdalen, där hans mamma är född.

– I Johan har vi hittat en person med breda och djupa kunskaper om Försvarsmakten och med erfarenhet från föreningslivet. Han är dessutom en omvittnat god ledare och det är precis vad vi behöver, säger Officersförbundets ordförande Lars Fresker.

Johan Hansson efterträder Peter Löfvendahl som varit förbundsdirektör sedan 2003 och nu blir förbundssekreterare.

– Det känns bra att vi i god tid har löst frågan om min efterträdare. Att bli förbundssekreterare med i huvudsak ombudsmannauppgifter och stöd till förbundsstyrelsen på agendan känns stimulerande. Det är vad jag önskat, säger Peter Löfvendahl.

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet