Sök
Stäng denna sökruta.

»Arbetsvillkoren för piloter har försämrats under lång tid«

Cecilia Gustafsson
Per-Martin Sternevi

Hej Per-Martin Sternevi, ordförande i Försvarsmaktpiloternas Intresseförening (FPI).  FPI är en av Officersförbundets kårsektioner, det vill säga intresseföreningar. Vad är ni för förening?

Vi är en  förening för piloter i Försvarsmakten. Vi finns till för att ta tillvara och främja piloternas fackliga, sociala, ekonomiska och arbetsmiljömässiga intressen. Som pilot kan du vara medlem och knuten till en officersförening och så kan du vara medlem hos oss också. Vi har inte mandat att förhandla, men vi behandlar pilotfrågor och både informerar och diskuterar med förbundet centralt i de frågorna. Vi kan också stötta förbundet vid individärenden. Vi har en styrelse som väljs vartannat år, senaste årsmötet var i höstas och jag blev då vald till ordförande.

Vad arbetar ni med för frågor just nu?

Arbetsvillkoren för piloter har försämrats under lång tid. Under våren har piloternas avtal, ALFF, varit uppe för förhandling centralt och vi har hjälpt förbundet vid förhandlingen. Det är frågor som bland annat berör inplacering i lönestrukturen, där Officersförbundet och FPI anser att Försvarsmakten inte presenterat ett tillräckligt bra förslag. Därför står Försvarsmakten och Officersförbundet just nu så långt ifrån varandra att vi inte har kunnat skriva på ett nytt avtal. Det återstår att se när förhandlingarna kan upptas igen.

Om man är pilot och vill bli medlem hur gör man då?

Då kan man mejla mig på per-martin.sternevi@officersforbundet.se eller kansliet kansliet@officersforbundet.se.

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet