Sök
Stäng denna sökruta.

Övning i Eksjö: omhändertagande av skadade efter luftanfall

Aurora 23 har nu pågått lite mer än en vecka för de flesta förband som deltar. I ett övningsmoment i Eksjö i lördags var scenariot att ett luftanfall mot en uppställningsyta på förbandet inträffade. Soldater ur flera kompanier samverkade för att omhänderta skadade och säkra platsen.

Linda Sundgren
Tobias Andersson
Soldater ur stab- och trosskompaniet vid Göta ingenjörregemente omhändertar skadade efter flyganfall mot militärbasen i Eksjö. Övningsmomentet är en del av Aurora 23.

Göta ingenjörregemente, lördag den 29 april. Scenario: ett luftanfall har genomförts mot militärbasen i Eksjö.  

Attacken har skapat stor förödelse med omkullvälta fordon, brinnande kroppar och flera allvarligt skadade. Först på platsen är soldater ur stab- och trosskompaniet som genast börjar söka av området, bedöma de skadades tillstånd och påbörja hjälpinsatser.

Efterhand anländer personal ur fler kompanier och utbildad sjukvårdspersonal med sjuksköterska och bataljonsläkaren kommer på plats.

 

» De arbetade metodiskt och systematiskt, precis som vi vill att de ska göra. «

En dryg timme efter larmet har samtliga skadade förts till den utpekade uppsamlingsplatsen intill militärambulansen och personal från ingenjörkompaniet anländer för att söka och röja minor.

Fredrik Persson, chef för sjukvårdssektionen och tillika övningsledare för det aktuella momentet, tycker att de inblandade hanterade situationen väl.

– Jag är mycket nöjd med hur de löste uppgiften. De arbetade metodiskt och systematiskt, precis som vi vill att de ska göra, säger han.

Dela artikel:
Facebook
Twitter
E-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Officerstidningens nyhetsbrev kommer två gånger i månaden och ger dig nyheter från Officerstidningen direkt till din inkorg.

    Jag godkänner att Officerstidningen sparar mina uppgifter.

    Senast publicerat
    Ur arkivet